Ανακοινώσεις

AGT Meeting Link και άλλα

 
Picture of Evangelos Markakis
AGT Meeting Link και άλλα
by Evangelos Markakis - Monday, 18 May 2020, 5:35 PM
 

Καλησπέρα σε όλους,

Θα κάνουμε μαζί την αυριανή διάλεξη, όπου στόχος είναι να δούμε κάποιες δημοπρασίες που χρησιμοποιούνται στην πράξη, μαζί και με την θεωρητική τους ανάλυση. Το meeting link για αύριο θα είναι το εξής:

https://markakis-811.my.webex.com/markakis-811.my/j.php?MTID=mab3144e05fd3b758fc33aa08b88b3648

Meeting number: 958 818 591

Επίσης, στέλνω μια υπενθύμιση σχετικά με μια ανακοίνωση που σας είχα προωθήσει παλιότερα, για 1 θέση υποψηφίου διδάκτορα. Επειδή μάλλον μέχρι αρχές/μέσα Ιουνίου σκοπεύουμε να αποφασίσουμε, ενημερώστε με αν ενδιαφέρεται κάποιος (ακόμα κι αν δεν έχει ακόμα έτοιμα αυτά που αναφέρονται παρακάτω). Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.


============================================================
H παρούσα ανακοίνωση απευθύνεται κυρίως προς τελειόφοιτους (ή ήδη απόφοιτους) μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε αντικείμενα Πληροφορικής ή Μαθηματικών, καθώς επίσης και σε τελειόφοιτους ή απόφοιτους προπτυχιακών προγραμμάτων από Πολυτεχνικές σχολές, που ενδιαφέρονται για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Έχουμε διαθεσιμότητα για 1 θέση υποψήφιου διδάκτορα στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην ευρύτερη θεματολογία της Αλγοριθμικής Θεωρίας Παιγνίων.
Η θέση αυτή θα έχει χρηματοδότηση για περίπου 2.5-3 έτη, μέσα από ένα ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΙΔΕΚ (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας). Ενδεχομένως να υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης.

Δεν υπάρχει προκαθορισμένη ημερομηνία έναρξης, ιδεατά όμως περιμένουμε ο υποψήφιος που θα επιλεγεί να ξεκινήσει μες στο φθινόπωρο του 2020 ή και νωρίτερα.

Ο κύριος στόχος του εν λόγω ερευνητικού έργου είναι να μελετήσει αλγοριθμικές και παιγνιο-θεωρητικές προκλήσεις σε θέματα σχεδιασμού δημοπρασιών. Επομένως ο υποψήφιος αναμένεται να ασχοληθεί  ερευνητικά είτε σε προβλήματα σχεδίασης και ανάλυσης (προσεγγιστικών) αλγορίθμων, είτε σε θέματα σχεδίασης μηχανισμών και ανάλυσης σημείων ισορροπίας.  

Επιθυμητό υπόβαθρο:

Ψάχνουμε για υποψηφίους που ενδιαφέρονται για τα παραπάνω θέματα, και έχουν ικανοποιητικό υπόβαθρο σε αλγορίθμους, διακριτά μαθηματικά ή θεωρία παιγνίων. Είναι επιθυμητό να έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς (ή να παρακολουθούν σε αυτό το εξάμηνο) μαθήματα σχετικά με

* Αλγοριθμική θεωρία παιγνίων

* Σχεδίαση και ανάλυση αλγορίθμων

* Προσεγγιστικοί ή/και τυχαιοκρατικοί αλγόριθμοι

Όσοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μου (στο email markakis@gmail.com) με τις παρακάτω πληροφορίες:

-  Βιογραφικό (θα πρέπει να έχει contact details για 2 συστατικές) 

-  Μια σύντομη περιγραφή των μέχρι τώρα σπουδών του υποψηφίου και αν είναι εφικτό αναλυτικές βαθμολογίες. 

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου.