Ανακοινώσεις

Διακριτά Μαθηματική - Εξέταση Παρασκευής 19/6, 12:00 - 15:00

 
Picture of Δημήτρης Φωτάκης
Διακριτά Μαθηματική - Εξέταση Παρασκευής 19/6, 12:00 - 15:00
by Δημήτρης Φωτάκης - Thursday, 18 June 2020, 9:09 PM
 

Καλησπέρα σε όλους,

Ακολουθούν οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με την αυριανή (Παρασκευή 19/6/2020, 12:00 – 15:00) εξέταση του μαθήματος «Διακριτά Μαθηματικά».

- Πρέπει να συνδεθείτε έγκαιρα στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο Microsoft Teams για την εξέταση. Για να συνδεθείτε στην ομάδα, πρέπει να συνδεθείτε στο office365, μέσω του delos365.grnet.gr, χρησιμοποιώντας τον "επίσημο" λογαριασμό που έχετε στο ΕΜΠ. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που αναφέρονται στο  https://docs.google.com/document/d/1_IQf7tWQk_Q4chaAl4O5DoD0jClRgKjYxmPdNV7DIHY/edit . Ο κωδικός που θα χρησιμοποιήσετε για τη σύνδεση είναι:

     v1s9tny

Δεν θα επιτρέπεται η σύνδεση στην αίθουσα και η συμμετοχή στην εξέταση σε φοιτητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μάθημα και δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εξέταση. Σας παρακαλούμε να το σεβαστείτε, υπάρχουν σοβαροί διαχειριστικοί λόγοι που σχετίζονται με την αξιοπιστία της εξέτασης. Να έχετε επίσης υπόψη σας ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν φέτος, δεν υπάρχει η δυνατότητα να "κρατήσουμε" βαθμολογία (π.χ., για το Σεπτέμβριο ή για του χρόνου) φοιτητών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μάθημα. 

- Η εξέταση θα αρχίσει αύριο, Παρασκευή, στις 12:00 ακριβώς. Για να μην έχουμε προβλήματα, σας παρακαλούμε να έχετε όλοι συνδεθεί στην ομάδα της εξέτασης μέχρι τις 11:45 το αργότερο. Στις 11:45 θα δώσουμε κάποιες επιπλέον οδηγίες, θα απαντήσουμε απορίες και θα ξεκινήσουμε στις 12:00 ακριβώς.

- Η εξέταση θα αποτελείται από 4 μέρη, με διάρκεια 25' - 35' περίπου το καθένα. Θα υπάρχει μικρό διάλειμμα 5' κατά τη μετάβαση από κάθε μέρος της εξέτασης στο επόμενο. Τα θέματα θα γίνουν διαθέσιμα μέσω συνδέσμων στο περιβάλλον του Microsoft Forms (διαφορετικός σύνδεσμος για κάθε μέρος της εξέτασης). Οι σύνδεσμοι θα κοινοποιούνται στην ομάδα του Teams ακριβώς πριν αρχίσουν τα αντίστοιχα μέρη της εξέτασης. Για κάθε μέρος, η αντίστοιχη φόρμα ερωτήσεων θα μένει ανοιχτή για όσον ακριβώς χρόνο προβλέπεται.

- Οι διδάσκοντες θα είναι διαθέσιμοι στην ομάδα του teams για απορίες, ερωτήσεις και ότι άλλο χρειαστεί, σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης.
 
- Πρέπει να προσέξετε ότι οι απαντήσεις σας υποβάλλονται μόνο με το πάτημα του "Submit / Υποβολή" στο κάτω μέρος της φόρμας. Θα μπορείτε να υποβάλετε τις απαντήσεις σας μόνο μία φορά, αφού τις έχετε ολοκληρώσει και ελέγξει προσεκτικά. Κάθε μέρος της εξέτασης θα σταματάει αυτόματα να δέχεται υποβολές, στον προγραμματισμένο χρόνο, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

- Θερμή παράκληση να έχετε μελετήσει και το παρακάτω link, που έχει περισσότερες πληροφορίες, ώστε να είστε προετοιμασμένοι: https://docs.google.com/document/d/1l0_CgwUTD5Hu84o_HUP4z5iWqvfaCPzXF25faul-2aA/edit    

- Αν για οποιονδήποτε λόγο διακοπεί η σύνδεση, θα μπορείτε πάντα να ξανασυνδεθείτε και να συνεχίσετε την εξέταση κανονικά (οι απαντήσεις σώζονται πολύ τακτικά από το Forms - αν διακοπεί η σύνδεση και ξανασυνδεθείτε, θα βρείτε τις απαντήσεις που είχατε συμπληρώσει πριν τη διακοπή).

- Σε κάποια ερωτήματα η εκφώνηση αποτελείται από bitmaps (για να εμφανίζονται τα σύμβολα). Αν τυχόν δεν φορτωθούν σωστά με την πρώτη προσπάθεια, απλά κάνετε refresh τη σελίδα (ή πατήστε πάνω στο bitmap, τότε φορτώνεται χωρίς προβλήματα).

- Στο ακαδημαϊκό μέρος, η εξέταση θα αποτελείται από ερωτήματα δύο επιλογών (Αληθές/Ψευδές), ερωτήματα πολλαπλών επιλογών (τριών ή τεσσάρων) και ερωτήματα όπου πρέπει να δώσετε μια πολύ σύντομη απάντηση. Οι δύο πρώτοι τύποι ερωτημάτων θα έχουν βαθμολογική βαρύτητα 1 μονάδας (για κάθε ερώτημα) και αρνητική βαθμολογία (σωστή απάντηση θα δίνει 1 μονάδα, λάθος απάντηση θα αφαιρεί μισή μονάδα, κενή απάντηση 0 μονάδες). Ο τρίτος τύπος ερωτημάτων (σύντομης απάντησης) θα έχει βαθμολογική βαρύτητα 2 ή 3 μονάδων (ανάλογα με το μέρος της εξέτασης και το βαθμό δυσκολίας) και δεν θα έχει αρνητική βαθμολογία. Πιθανή αρνητική βαθμολογία σε ένα μέρος της εξέτασης δεν μεταφέρεται στα άλλα μέρη (δηλ. ο ελάχιστος βαθμός που μπορεί να πάρει ένας φοιτητής σε κάθε μέρος θα είναι 0, ποτέ αρνητικός).

- Η εξέταση θα έχει 74 μονάδες συνολικά και η βάση για να θεωρηθεί η εξέταση επιτυχής (και να προσμετρηθούν οι online και οι γραπτές ασκήσεις) θα είναι 32 (στα 74). Να σημειωθεί ότι για να περάσει κάποιος το μάθημα πρέπει να έχει βαθμολογία τουλάχιστον 32 (στα 74) στην εξέταση, και συνολική βαθμολογία τουλάχιστον 45% (συνυπολογίζοντας πλέον την εξέταση, τις online και τις γραπτές ασκήσεις, σύμφωνα με τον τύπο που δίνεται στη σελίδα του μαθήματος).

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προετοιμασία σας για την εξέταση και καλή επιτυχία σε αυτή!

Δημήτρης Φωτάκης, Δώρα Σούλιου