Ανακοινώσεις

Διακριτά Μαθηματικά - Επαναληπτική Εξέταση Παρασκευής 4/9, 12:00 - 15:00

 
Picture of Δημήτρης Φωτάκης
Διακριτά Μαθηματικά - Επαναληπτική Εξέταση Παρασκευής 4/9, 12:00 - 15:00
by Δημήτρης Φωτάκης - Thursday, 3 September 2020, 4:26 PM
 

Καλησπέρα σε όλους, 

Ακολουθούν οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με την αυριανή (Παρασκευή 4/9/2020, 12:00 – 15:00) εξέταση του μαθήματος «Διακριτά Μαθηματικά».

- Πρέπει να συνδεθείτε έγκαιρα στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο Microsoft Teams για την εξέταση. Ο κωδικός που θα χρησιμοποιήσετε είναι:

     fr2h3av

Δεν θα επιτρέπεται η σύνδεση στην αίθουσα και η συμμετοχή στην εξέταση σε φοιτητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μάθημα και δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εξέταση. Σας παρακαλούμε να το σεβαστείτε, υπάρχουν σοβαροί διαχειριστικοί λόγοι που σχετίζονται με την αξιοπιστία της εξέτασης. Να έχετε επίσης υπόψη σας ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν φέτος, δεν υπάρχει η δυνατότητα να "κρατήσουμε" βαθμολογία (π.χ., για το Σεπτέμβριο ή για του χρόνου) φοιτητών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μάθημα. 

- Η εξέταση θα αρχίσει αύριο, Παρασκευή, στις 12:00 ακριβώς. Για να μην έχουμε προβλήματα, σας παρακαλούμε να έχετε όλοι συνδεθεί στην ομάδα της εξέτασης μέχρι τις 11:50 το αργότερο. Στις 11:50 θα δώσουμε κάποιες επιπλέον οδηγίες, θα απαντήσουμε απορίες και θα ξεκινήσουμε στις 12:00 ακριβώς.

- Όπως και τον Ιούνιο, η εξέταση αποτελείται από 4 μέρη, με διάρκεια 30' περίπου το καθένα. Θα υπάρχει μικρό διάλειμμα 5' κατά τη μετάβαση από κάθε μέρος της εξέτασης στο επόμενο. Για κάθε μέρος, η αντίστοιχη φόρμα ερωτήσεων θα μένει ανοιχτή για όσον ακριβώς χρόνο προβλέπεται.

- Οι διδάσκοντες θα είναι διαθέσιμοι στην ομάδα του teams για απορίες, ερωτήσεις και ότι άλλο χρειαστεί, σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης.
 
- Πρέπει να προσέξετε ότι οι απαντήσεις σας υποβάλλονται μόνο με το πάτημα του "Submit / Υποβολή" στο κάτω μέρος της φόρμας. Θα μπορείτε να υποβάλετε τις απαντήσεις σας μόνο μία φορά, αφού τις έχετε ολοκληρώσει και ελέγξει προσεκτικά. Κάθε μέρος της εξέτασης θα σταματάει αυτόματα να δέχεται υποβολές, στον προγραμματισμένο χρόνο, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

- Θερμή παράκληση να έχετε μελετήσει και το παρακάτω link, που έχει περισσότερες πληροφορίες, ώστε να είστε προετοιμασμένοι: https://docs.google.com/document/d/1l0_CgwUTD5Hu84o_HUP4z5iWqvfaCPzXF25faul-2aA/edit    

- Αν για οποιονδήποτε λόγο διακοπεί η σύνδεση, θα μπορείτε πάντα να ξανασυνδεθείτε και να συνεχίσετε την εξέταση κανονικά (οι απαντήσεις σώζονται πολύ τακτικά από το Forms).

- Όπως και τον Ιούνιο, στα ερωτήματα της Μαθηματικής Λογικής, η εκφώνηση αποτελείται από μικρά jpg αρχεία (για να εμφανίζονται τα σύμβολα). Αν τυχόν δεν φορτωθούν σωστά με την πρώτη προσπάθεια, απλά κάνετε hard refresh τη σελίδα. Διαφορετικοί browsers έχουν διαφορετική συμπεριφορά, οπότε δεν μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο εδώ. Σε δοκιμές που κάναμε, αρκούσαν πάντα 1-4 προσπάθειες (καλό είναι να αφήνουμε 15'-20' πριν ξαναπροσπαθήσουμε). 

- Στο ακαδημαϊκό μέρος, η εξέταση θα αποτελείται από ερωτήματα δύο επιλογών (Αληθές/Ψευδές), ερωτήματα πολλαπλών επιλογών (τριών ή τεσσάρων) και ερωτήματα όπου πρέπει να δώσετε μια πολύ σύντομη απάντηση. Οι δύο πρώτοι τύποι ερωτημάτων θα έχουν βαθμολογική βαρύτητα 1 μονάδας (για κάθε ερώτημα) και αρνητική βαθμολογία (σωστή απάντηση θα δίνει 1 μονάδα, λάθος απάντηση θα αφαιρεί μισή μονάδα, κενή απάντηση ή "Δεν απαντώ" 0 μονάδες). Ο τρίτος τύπος ερωτημάτων (σύντομης απάντησης) θα έχει βαθμολογική βαρύτητα 2 ή 3 μονάδων (ανάλογα με το μέρος της εξέτασης και το βαθμό δυσκολίας) και δεν θα έχει αρνητική βαθμολογία. Πιθανή αρνητική βαθμολογία σε ένα μέρος της εξέτασης δεν μεταφέρεται στα άλλα μέρη (δηλ. ο ελάχιστος βαθμός που μπορεί να πάρει ένας φοιτητής σε κάθε μέρος θα είναι 0, ποτέ αρνητικός).

- Η εξέταση θα έχει 74 μονάδες συνολικά και η βάση για να θεωρηθεί η εξέταση επιτυχής (και να προσμετρηθούν οι online και οι γραπτές ασκήσεις) θα είναι 32 (στα 74). Να σημειωθεί ότι για να περάσει κάποιος το μάθημα πρέπει να έχει βαθμολογία τουλάχιστον 32 (στα 74) στην εξέταση, και συνολική βαθμολογία τουλάχιστον 45% (συνυπολογίζοντας πλέον την εξέταση, τις online και τις γραπτές ασκήσεις, σύμφωνα με τον τύπο που δίνεται στη σελίδα του μαθήματος).

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προετοιμασία σας για την εξέταση και καλή επιτυχία σε αυτή!

Δημήτρης Φωτάκης, Δώρα Σούλιου