Διακριτά Μαθηματικά - Εξέταση Παρασκευής 11/6, 11:30 - 14:00

 
Φωτογραφία Δημήτρης Φωτάκης
Διακριτά Μαθηματικά - Εξέταση Παρασκευής 11/6, 11:30 - 14:00
από Δημήτρης Φωτάκης - Monday, 7 June 2021, 10:54 PM
 

Καλησπέρα σε όλους,

Ακολουθούν οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με την εξέταση του μαθήματος "Διακριτά Μαθηματικά", που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, στο διάστημα 11:30 - 14:00.

- Για την ταυτοποίηση και την παροχή των links για τις Microsoft Forms μέσω των οποίων θα γίνει η εξέταση, θα πρέπει να συνδεθείτε στο WebEx, την Παρασκευή 11 Ιουνίου, στις 11:30, στο παρακάτω link: 


Η ταυτοποίηση θα ξεκινήσει στις 11:30. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης (θα προσπαθήσουμε η διαδικασία να είναι σύντομη), θα δώσουμε κάποιες σύντομες οδηγίες και η εξέταση θα ξεκινήσει. Αναμένουμε η εξέταση να έχει ξεκινήσει μέχρι τις 11:45 περίπου.

- Για να δοκιμάσετε την πρόσβασή σας στο Microsoft Forms, ώστε να μην έχουμε προβλήματα πρόσβασης και καθυστερήσεις την ώρα της εξέτασης, έχουμε ετοιμάσει την παρακάτω δοκιμαστική φόρμα:


Σας παρακαλούμε θερμά να έχετε δοκιμάσει να συνδεθείτε και να έχετε υποβάλει απάντηση στην παραπάνω φόρμα, πριν την εξέταση (αρκετά πριν, αν είναι δυνατόν). Θερμή παράκληση, ακόμη, να έχετε μελετήσει το παρακάτω link, που έχει περισσότερες πληροφορίες για εξετάσεις μέσω Microsoft Forms, ώστε να είστε προετοιμασμένοι: https://docs.google.com/document/d/1l0_CgwUTD5Hu84o_HUP4z5iWqvfaCPzXF25faul-2aA/edit 

- Για τη σύνδεση στο Microsoft Forms, πρέπει να συνδεθείτε στο office365, μέσω του delos365.grnet.gr, χρησιμοποιώντας τον "επίσημο" λογαριασμό που έχετε στο ΕΜΠ.

- Δεν θα επιτρέπεται η σύνδεση στο WebEx meeting και η συμμετοχή στην εξέταση σε φοιτητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μάθημα για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Σας παρακαλούμε να το σεβαστείτε, υπάρχουν σοβαροί διαχειριστικοί λόγοι που σχετίζονται με την αξιοπιστία της εξέτασης. Να έχετε επίσης υπόψη σας ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν φέτος, δεν υπάρχει η δυνατότητα να "κρατήσουμε" βαθμολογία (π.χ., για το Σεπτέμβριο ή για του χρόνου) φοιτητών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μάθημα για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

- Η εξέταση θα αποτελείται από 2 μέρη, με διάρκεια 30' περίπου το καθένα. Θα υπάρχει μικρό διάλειμμα 10' κατά τη μετάβαση από κάθε μέρος της εξέτασης στο επόμενο. Τα θέματα θα γίνουν διαθέσιμα μέσω συνδέσμων στο περιβάλλον του Microsoft Forms (διαφορετικός σύνδεσμος για κάθε μέρος της εξέτασης). Οι σύνδεσμοι θα κοινοποιούνται στο WebEx meeting (μέσω του chat) ακριβώς πριν αρχίσουν τα αντίστοιχα μέρη της εξέτασης. Για κάθε μέρος, η αντίστοιχη φόρμα ερωτήσεων θα μένει ανοιχτή για όσον ακριβώς χρόνο προβλέπεται.

- Οι διδάσκοντες θα είναι διαθέσιμοι στο WebEx meeting για απορίες, ερωτήσεις και ότι άλλο χρειαστεί, σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης.
 
- Πρέπει να προσέξετε ότι οι απαντήσεις σας υποβάλλονται μόνο με το πάτημα του "Submit / Υποβολή" στο κάτω μέρος της φόρμας. Θα μπορείτε να υποβάλετε τις απαντήσεις σας μόνο μία φορά, αφού τις έχετε ολοκληρώσει και ελέγξει προσεκτικά. Κάθε μέρος της εξέτασης θα σταματάει αυτόματα να δέχεται υποβολές, στον προγραμματισμένο χρόνο, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

- Αν για οποιονδήποτε λόγο διακοπεί η σύνδεση, θα μπορείτε πάντα να ξανασυνδεθείτε και να συνεχίσετε την εξέταση κανονικά (οι απαντήσεις σώζονται πολύ τακτικά από το Forms - αν διακοπεί η σύνδεση και ξανασυνδεθείτε, θα βρείτε τις απαντήσεις που είχατε συμπληρώσει πριν τη διακοπή).

- Σε κάποια ερωτήματα, η εκφώνηση μπορεί να αποτελείται από bitmaps (για να εμφανίζονται κάποια σύμβολα ή γιατί υπάρχουν σχήματα). Αν τυχόν δεν φορτωθούν σωστά με την πρώτη προσπάθεια, απλά κάνετε refresh τη σελίδα (ή πατήστε πάνω στο bitmap, τότε φορτώνεται χωρίς προβλήματα).

- Στο ακαδημαϊκό σκέλος, η εξέταση θα αποτελείται από ερωτήματα δύο επιλογών (Αληθές/Ψευδές), ερωτήματα πολλαπλών επιλογών (τριών ή τεσσάρων) και ερωτήματα όπου πρέπει να δώσετε μια πολύ σύντομη απάντηση. Οι δύο πρώτοι τύποι ερωτημάτων θα έχουν αρνητική βαθμολογία που αντιστοιχεί στο 50% της βαθμολογίας που παίρνει η σωστή απάντηση (π.χ., αν η σωστή απάντηση δίνει 1 μονάδα, η λάθος απάντηση θα αφαιρεί 0.5 μονάδα, και κενή απάντηση θα δίνει 0 μονάδες). Πιθανή αρνητική βαθμολογία σε ένα μέρος της εξέτασης δεν μεταφέρεται στο άλλο μέρος (δηλ. ο ελάχιστος βαθμός που μπορεί να πάρει ένας φοιτητής σε κάθε μέρος της εξέτασης θα είναι 0, ποτέ αρνητικός).

- Σε κάποια ερωτήματα, θα ζητείται να γράψετε τύπο της κατηγορηματικής λογικής σε textbox. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το "Α" για το "για κάθε", το "Ε" για το "υπάρχει", τα "και" και "ή" για τη λογική σύζευξη και διάξευξη, αντίστοιχα, το "!" για τη λογική άρνηση και το "->" για τη λογική συνεπαγωγή. Π.χ., σε μια γραφοθεωρητική ερμηνεία, όπου θεωρούμε ως σύμπαν το σύνολο των κορυφών ενός απλού μη κατευθυνόμενου γραφήματος και ότι η γλώσσα έχει ένα διμελές κατηγορηματικό σύμβολο P, όπου το P(x, y) να δηλώνει ότι "οι κορυφές x και y συνδέονται με ακμή", η πρόταση της κατηγορηματικής λογικής 

             Ex Ay (x != y -> P(x, y)) 

δηλώνει ότι "υπάρχει κορυφή που συνδέεται με ακμή όλες τις άλλες κορυφές". 

- Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση είναι της μορφής Pass/Fail, και ότι οι βαθμοί των γραπτών ασκήσεων δεν προσμετρώνται για τον υπολογισμό του αποτελέσματος της εξέτασης. Η απόδοση ενός φοιτητή / μιας φοιτήτριας στην εξέταση θα θεωρηθεί επιτυχής αν 

            0.2*(βαθμός online ασκήσεων με άριστα το 10) + 0.8*(βαθμός εξέτασης με άριστα το 10) >= 5.0.  

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή δύναμη στην προετοιμασία σας για την εξέταση του μαθήματος και καλή επιτυχία σε αυτή! 

Δημήτρης Φωτάκης, Δώρα Σούλιου

ΥΓ: Περισσότερες πληροφορίες για το WebEx meeting, στην περίπτωση που σας χρειαστούν:

Meeting link:            https://centralntua.webex.com/centralntua/j.php?MTID=m3f134b90ab75b444328210ad4d1e541c
Meeting number:    121 533 3714
Password:                3KBmv4Pa8HW
Host key:                 348422