Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα - Εξέταση Τρίτης 16/2, 15:00 - 18:00

 
Picture of Δημήτρης Φωτάκης
Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα - Εξέταση Τρίτης 16/2, 15:00 - 18:00
by Δημήτρης Φωτάκης - Saturday, 13 February 2021, 1:18 PM
 

Καλησπέρα σε όλους,

Ακολουθούν οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με την εξέταση του μαθήματος "Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα", που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, στο διάστημα 15:00 - 18:00

Προσέξτε ότι οι παρακάτω οδηγίες αφορούν μόνο στην εξέταση των προπτυχιακών φοιτητών της ΣΗΜΜΥ. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές όλων των προγραμμάτων που παρακολουθούν το μάθημα θα εξεταστούν ξεχωριστά - δείτε εδώ https://courses.corelab.ntua.gr/course/view.php?name=algo-grad για τα links όπου πρέπει να συνδεθείτε, αν είστε μεταπτυχιακοί φοιτητές.  

- Για την ταυτοποίηση και την παροχή των links για τις Microsoft Forms μέσω των οποίων θα γίνει η εξέταση, θα πρέπει να συνδεθείτε στο WebEx, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στις 15:00, στο παρακάτω link:

    https://centralntua.webex.com/centralntua/j.php?MTID=m3f5bad6fa9887e0ca0570e1d3766b9f7 

Η ταυτοποίηση θα ξεκινήσει στις 15:00. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης (θα προσπαθήσουμε η διαδικασία να είναι σύντομη), θα δώσουμε κάποιες σύντομες οδηγίες και η εξέταση θα ξεκινήσει. Αναμένουμε η εξέταση να έχει ξεκινήσει μέχρι τις 15:15 περίπου. 

- Για να δοκιμάσετε την πρόσβασή σας στο Microsoft Forms, ώστε να μην έχουμε προβλήματα πρόσβασης και καθυστερήσεις την ώρα της εξέτασης, έχουμε ετοιμάσει την παρακάτω δοκιμαστική φόρμα

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=swxeByp1IEOzZ20It5GMQJt8XoXRmcNNruFWmOgYayhUQk1VS0EzMEpWVFdISFRDQUo5Nko5SFM2QS4u

Σας παρακαλούμε θερμά να έχετε δοκιμάσει να συνδεθείτε και να έχετε υποβάλει απάντηση στην παραπάνω φόρμα, πριν την εξέταση (αρκετά πριν, αν είναι δυνατόν). Θερμή παράκληση, ακόμη, να έχετε μελετήσει το παρακάτω link, που έχει περισσότερες πληροφορίες για εξετάσεις μέχω Microsoft Forms, ώστε να είστε προετοιμασμένοι: https://docs.google.com/document/d/1l0_CgwUTD5Hu84o_HUP4z5iWqvfaCPzXF25faul-2aA/edit  

- Για τη σύνδεση στο Microsoft Forms, πρέπει να συνδεθείτε στο office365, μέσω του delos365.grnet.gr, χρησιμοποιώντας τον "επίσημο" λογαριασμό που έχετε στο ΕΜΠ

- Δεν θα επιτρέπεται η σύνδεση στο WebEx meeting και η συμμετοχή στην εξέταση σε φοιτητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μάθημα. Σας παρακαλούμε να το σεβαστείτε, υπάρχουν σοβαροί διαχειριστικοί λόγοι που σχετίζονται με την αξιοπιστία της εξέτασης. Να έχετε επίσης υπόψη σας ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν φέτος, δεν υπάρχει η δυνατότητα να "κρατήσουμε" βαθμολογία (π.χ., για το Σεπτέμβριο ή για του χρόνου) φοιτητών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μάθημα. 

- Η εξέταση θα αποτελείται από 3 μέρη, με διάρκεια 25' - 35' περίπου το καθένα. Θα υπάρχει μικρό διάλειμμα 10' κατά τη μετάβαση από κάθε μέρος της εξέτασης στο επόμενο. Τα θέματα θα γίνουν διαθέσιμα μέσω συνδέσμων στο περιβάλλον του Microsoft Forms (διαφορετικός σύνδεσμος για κάθε μέρος της εξέτασης). Οι σύνδεσμοι θα κοινοποιούνται στο WebEx meeting (μέσω του chat) ακριβώς πριν αρχίσουν τα αντίστοιχα μέρη της εξέτασης. Για κάθε μέρος, η αντίστοιχη φόρμα ερωτήσεων θα μένει ανοιχτή για όσον ακριβώς χρόνο προβλέπεται.

- Οι διδάσκοντες θα είναι διαθέσιμοι στο WebEx meeting για απορίες, ερωτήσεις και ότι άλλο χρειαστεί, σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης.
 
- Πρέπει να προσέξετε ότι οι απαντήσεις σας υποβάλλονται μόνο με το πάτημα του "Submit / Υποβολή" στο κάτω μέρος της φόρμας. Θα μπορείτε να υποβάλετε τις απαντήσεις σας μόνο μία φορά, αφού τις έχετε ολοκληρώσει και ελέγξει προσεκτικά. Κάθε μέρος της εξέτασης θα σταματάει αυτόματα να δέχεται υποβολές, στον προγραμματισμένο χρόνο, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

- Αν για οποιονδήποτε λόγο διακοπεί η σύνδεση, θα μπορείτε πάντα να ξανασυνδεθείτε και να συνεχίσετε την εξέταση κανονικά (οι απαντήσεις σώζονται πολύ τακτικά από το Forms - αν διακοπεί η σύνδεση και ξανασυνδεθείτε, θα βρείτε τις απαντήσεις που είχατε συμπληρώσει πριν τη διακοπή).

- Σε κάποια ερωτήματα, η εκφώνηση αποτελείται από bitmaps (για να εμφανίζονται κάποια σύμβολα ή γιατί υπάρχουν σχήματα). Αν τυχόν δεν φορτωθούν σωστά με την πρώτη προσπάθεια, απλά κάνετε refresh τη σελίδα (ή πατήστε πάνω στο bitmap, τότε φορτώνεται χωρίς προβλήματα).

- Στο ακαδημαϊκό σκέλος, η εξέταση θα αποτελείται από ερωτήματα δύο επιλογών (Αληθές/Ψευδές), ερωτήματα πολλαπλών επιλογών (τριών ή τεσσάρων) και ερωτήματα όπου πρέπει να δώσετε μια πολύ σύντομη απάντηση. Οι δύο πρώτοι τύποι ερωτημάτων θα έχουν αρνητική βαθμολογία που αντιστοιχεί στο 50% της βαθμολογίας που παίρνει η σωστή απάντηση (π.χ., αν η σωστή απάντηση δίνει 1 μονάδα, η λάθος απάντηση θα αφαιρεί 0.5 μονάδα, και κενή απάντηση θα δίνει 0 μονάδες). Πιθανή αρνητική βαθμολογία σε ένα μέρος της εξέτασης δεν μεταφέρεται στα άλλα μέρη (δηλ. ο ελάχιστος βαθμός που μπορεί να πάρει ένας φοιτητής σε κάθε μέρος της εξέτασης θα είναι 0, ποτέ αρνητικός).

- Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση είναι της μορφής Pass/Fail, και ότι οι βαθμοί των γραπτών και των προγραμματιστικών ασκήσεων δεν προσμετρώνται για τον υπολογισμό του αποτελέσματος της εξέτασης. Η απόδοση ενός φοιτητή / μιας φοιτήτριας στην εξέταση θα θεωρηθεί επιτυχής αν αυτός / αυτή λάβει βαθμολογία (στην εξέταση) που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 45% της συνολικής βαθμολογίας

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή δύναμη στην προετοιμασία σας για την εξέταση του μαθήματος και καλή επιτυχία σε αυτή!

Δημήτρης Φωτάκης, Δώρα Σούλιου
 

Picture of Δημήτρης Φωτάκης
Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα - Εξέταση Τρίτης 16/2, 15:00 - 18:00
by Δημήτρης Φωτάκης - Saturday, 13 February 2021, 1:20 PM
 

Και κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το WebEx meeting της εξέτασης, στην περίπτωση που σας χρειαστούν. 

WebEx Meeting Information

Meeting link:    https://centralntua.webex.com/centralntua/j.php?MTID=m3f5bad6fa9887e0ca0570e1d3766b9f7 

Meeting number:    121 125 8994
Password:               Z5Pmrr5MJF8
Host key:                 680399