Προηγμένα Θέματα Αλγορίθμων - Εξέταση Ιουνίου 2021

 
Φωτογραφία Δημήτρης Φωτάκης
Προηγμένα Θέματα Αλγορίθμων - Εξέταση Ιουνίου 2021
από Δημήτρης Φωτάκης - Wednesday, 9 June 2021, 4:17 PM
 

Καλησπέρα σε όλους, 

Σε σχέση με την εξέταση του μαθήματος «Προηγμένα Θέματα Αλγορίθμων», που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 17/6, 11:30 - 13:00, και σχετικά με τη συζήτηση για πιθανή αλλαγή ημερομηνίας της εξέτασης, που "άνοιξε" στις τελευταίες διαλέξεις του μαθήματος, οι διδάσκοντες προτείνουν την παρακάτω εναλλακτική:

-    Η τελική εξέταση και οι παρουσιάσεις του μαθήματος να γίνουν την Παρασκευή 2/7 και την Δευτέρα 5/7, στο διάστημα 10:00 – 18:00 (θα υπάρξουν συγκεκριμένα slots για την εξέταση και λεπτομερές πρόγραμμα παρουσιάσεων, θα υπάρχει ακόμη ειδική μέριμνα για όσους δίνουν Compilers τη Δευτέρα 5/7, ώστε να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους την Παρασκευή 2/7).

-    Επειδή σημαντικό ποσοστό των φοιτητών που πρόκειται να εξετασθούν στο μάθημα έχει δηλώσει ότι δεν δύναται να λάβει μέρος σε εξέταση με φυσική παρουσία, προτείνεται η εξέταση να έχει τελικά τη μορφή takehome exam που θα συνοδεύεται από σύντομη προφορική εξέταση. Ειδικότερα, τα θέματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 2/7, στις 10:00, σε όσους δηλώσουν συμμετοχή στην εξέταση (π.χ., μέσω doodle). Οι εξεταζόμενοι θα έχουν επαρκή χρόνο (2μιση ώρες περίπου) να σκεφθούν και να γράψουν τις απαντήσεις τους, τις οποίες θα πρέπει να αναρτήσουν έγκαιρα (μέχρι τις 12:30) στο moodle του μαθήματος. Στη συνέχεια, θα υπάρχει σύντομη προφορική εξέταση / συζήτηση των απαντήσεων με κάθε εξεταζόμενο.

Αν υπάρχουν σημαντικές (και τεκμηριωμένες) αντιρρήσεις στην παραπάνω πρόταση, παρακαλούμε να μας γνωστοποιηθούν (μέσω email) μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 10/6. Αν συμβεί κάτι τέτοιο (και οι αντιρρήσεις είναι επαρκώς τεκμηριωμένες), η εξέταση του μαθήματος θα γίνει την Πέμπτη 17/6, 11:30 – 13:00, όπως είναι προγραμματισμένο, με φυσική παρουσία (θα βγει ανακοίνωση για όσους εξεταζόμενους δεν μπορούν να δώσουν το παρόν στην εξέταση). Οι παρουσιάσεις θα γίνουν την Παρασκευή 2/7 και την Δευτέρα 5/7, σύμφωνα με λεπτομερές πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Αν δεν εκφραστούν αντιρρήσεις μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 10/6, θα θεωρήσουμε το παραπάνω πλάνο (για εξέταση και παρουσιάσεις την Παρασκευή 2/7 και την Δευτέρα 5/7, στο διάστημα 10:00 – 18:00) οριστικό και θα ακολουθήσουν έγκαιρα ανακοινώσεις που θα αφορούν τα διαδικαστικά της εξέτασης και το πρόγραμμα των παρουσιάσεων.

Άρης Παγουρτζής - Δημήτρης Φωτάκης